Quantcast

Jordi Sierra i Luis Leante guanyadors dels premis Edebé

Jordi Serra amb la novel·la L'aprenent de bruixot i Els Invisibles i Luis Leante amb la novel·la Fuig sense mirar enrere són els guanyadors de la XXIV edició del Premi Edebé de Literatura Infantil i Juvenil .

Si per a Sierra aquest és un nou reconeixement a la seva dilatada carrera, per a Luis Leante és la seva consolidació com a autor de la literatura infantil i juvenil.

Amb un perfecte domini de l'estructura narrativa, Jordi Sierra, Premi Nacional i candidat en dues ocasions al Premi Andersen, el Nobel de la Literatura Infantil i Juvenil, i n L'aprenent de bruixot i Els invisibles acosta els lectors a una inquietant novel·la d'atmosfera gòtica amb una original pinzellada paranormal en què es retorna la vida als morts. < / p>

El relat d'un jove que es dirigeix ?? al seu pare mort davant la necessitat de recuperar els seus records obre la porta a la trepidant aventura que suggereix l'autor, guanyador en dues ocasions anteriore < strong> s d'aquests premis de literatura infantil i juvenil.

Luis Leante, professor de llatí durant més de dues dècades, ens orienta cap a algunes de les problemàtiques que sorgeixen en l'adolescència en Fuig sense mirar enrere. L'adolescència caracteritzada en la novel·la per la solitud, la por i el dubte.

Aquesta és una eclèctica història on el thriller, una trama a l estil del fals culpable d'Hitchcock < / strong>, la rebel·lia i l'amor juvenil s'entrellacen mantenint un sorprenent realisme .

En aquesta edició dels premis Edebé han participat 220 obres en la modalitat infantils li 105 en la modalitats d juvenil, escrites en castellà, en català, en gallec i en basc.

Aquesta és una de les originalitats del premi. originals en les quatre llengües oficials de l'Estat opten en igualtat d'oportunitats.

El premi Edebé compta amb una dotació econòmica de 55 mil ueros, 30 mil per a l'obra juvenil i 25 mil per a l'obra infantil.

Van ser guanyadors de l'edició anterior Rodrigo Muñoz, amb El signe prohibit, i Care Santos, amb Mentida .

Comentarios de Facebook