Compartir

L'oposició al Govern d i la Generalitat ha criticat que l'executiu autonòmic hagi decidit retirar-se de set processos judicials en què es troben imputats 40 activistes.

El diputat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha explicat que aquesta és una mesura molt greu en la mesura que suposa portar les negociacions polítiques a l'àmbit judicial.

En una de les primeres accions del Govern Carles Puigdemont ha decidit que la Generalitat no se sumarà a la causa contra els radicals. D'aquesta manera, es satisfan els interessos de la CUP i es retorna el gest final dels anticapitalist es de permetre la governabilitat a Catalunya.

Per Ciutadans resulta inadmissible que entre pactes polítics s'inclogui el deixar de perseguir delictes. El portaveu parlamentari del partit d i Albert Rivera ha afegit que, a més, comencen a fer-se evidents les divisions de opinió n en l'executiu de Puigdemont.

Carrizosa ha al·ludit al fet que mentre el vicepresident Oriol Junqueras ha insistit en el termini de 18 mesos per concloure el procés constituent de la República catalana, la consellera de la presidència Neus Munté i el mateix president de la GENERALIT at, Carles Puigdemont, c oinciden a relativitzar la caducitat subratllant la necessitat que, abans de res, els passos es facin adequadament i sense errors provocats per les presses.

Puigdemont ha recordat que, ara mateix, és inviable la declaració unilateral de la independència de Catalunya perquè no hi ha una majoria suficient que la sustenti .

El que va ser cap de llista de Junts pel si, Raül Romeva, ha assegurat que, segons la dinàmica política que sorgeixi del nou Govern d'Espanya, no cal descartar que Catalunya es declari independent unilateralment . Romeva ha expressat també que totes les comunitats tenen competències en afers estrangers i que la seva conselleria seguirà mantenint contactes internacionals per informar dels avenços del procés català.

La responsable de l'oposició a Catalunya, Inés Acostades , es reunirà en els pròxims dies amb el president de la Generalitat per analitzar la encrucijad a en la qual està immersa la política catalana.