Compartir

Ser diputat atorga l'oportunitat de gaudir de certs avantatges en el teu treball. Entre elles, el Congrés facilita un cotxe oficial amb conductor a cadascun dels nou membres de la Mesa. Doncs bé, com havia declarat prèviament, les formacions que lideren Pablo Iglesias i Albert Rivera, que compten amb quatre representants en el seu conjunt, així com als portaveus dels grups parlamentaris han renunciat a aquests vehicles de gamma alta.

No estaran sols. També la socialista Micaela Navarro ha anunciat que prescindeix del vehicle oficial amb xofer que el Congrés facilita a cadascun dels membres de la Mesa. A ella, li correspondria aquesta vehicle com a vicepresidenta segona de la Mesa del Congrés.

El partit d'Esglésies ha assenyalat en un comunicat que la vicepresidenta tercera, Glòria Elizo, i el secretari quart, Marcelo Expósito, d'En Comú Podem, han optat per renunciar a aquesta prerrogativa. El partit qualifica de "gest" , que s'afegeix a "la renúncia que els diputats de Podem ja van fer de les pensions a exparlamentaris, la targeta de 3.000 euros per a taxis o el pagament d'internet al domicili, així com la limitació dels sous a tres salaris mínims interprofessionals, uns 1.950 euros ". El 75% de la diferència entre aquesta quantitat i el límit salarial d'un diputat, 4.500 euros de mitjana, es destina al finançament d'aquesta formació .

Els dos càrrecs de Ciutadans en l'òrgan de govern de la Cambra, els secretaris segon i tercer, José Ignacio Prendes i Patricia Reyes, respectivament, també han renunciat al cotxe oficial. Els diputats de Ciutadans també han renunciat a que el Congrés els pagui la connexió a internet al domicili , però no a la targeta de 3.000 euros per a taxis.