miércoles, 12 agosto 2020 0:41

Mas confirma que Puigdemont serà president aquest diumenge i que no tindrà cap càrrec al Govern

El president català en funcions, Artur Mas , ha anunciat en roda de premsa públicament la seva renúncia a optar a la reelecció en benefici de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, amb el que cedeix el testimoni de la investidura després de la pressió de la CUP donant "un pas al costat" en nom de "tirar endavant el país".

En una compareixença al Palau de la Generalitat i després un acord d'investidura entre Junts pel Sí i la CUP, Mas ha dit que encara que no demana càrrecs, es posa "a disposició del Parlament de Catalunya per al que es em demani en el futur, a disposició del futur president i del nou Govern de Catalunya ".

Mas ha acordat amb la CUP que Puigdemont sigui investit aquest diumenge mateix en un ple del Parlament i en primera votació. A més, l'expresident ha assegurat que seguirà en política.

Aquest és el principal compromís de l'acord, que té com a contrapartida que dos diputats de la CUP passin a la "disciplina parlamentària" de JxSí , de manera que l' grup tindrà més diputats al Parlament (64) que els grups no independentistes.

"Allò que les urnes no ens va donar directament s'ha corregit a través de la negociació", ha afirmat el president català en funcions.

A més, l'acord garanteix que la CUP no votarà "en cap cas" amb l'oposició contrària a la independència i al dret a decidir, ha explicat Mas, que ha afegit: "No es pot pujar a l'Everest amb espardenyes, s'ha d'anar molt ben equipat". En l'acord signat entre els dos parts, la formació anticapitalista ha reconegut per escrit que "reconeix haver fet moltes coses malament" aquests mesos.

Amb aquest acord -ha dit- "el procés queda salvat, el Parlament podrà començar a funcionar i el Govern podrà fer la feina que pugui fer amb la garantia que no tombaran les votacions cada setmana o cada mes ".

Artículos similares