Compartir

Rita Maestre s'ha de presentar al jutjat penal número 6 de Madrid el proper 18 de febrer. Aquesta és la data acordada per jutjar els fets ocorreguts al març de 2011 en la capella de la Universitat Complutense de Madrid i pels que la portaveu del Govern municipal s'enfronta a un presumpte delicte contra la llibertat de consciència i els sentiments religiosos.

El litigi es va iniciar després de la querella presentada per Alternativa Espanyola i la Fiscalia va sol·licitar fins a un any de presó tant per Rita Maestre com per Héctor Meleiro, que també formava part de les llistes de Ara Madrid en les eleccions municipals.

Malgrat que els fets van passar quan la jove encara era estudiant de la Facultat de Ciències Polítiques , l'acció de protesta va aterrar de nou en els mitjans de comunicació quan es va conèixer la seva presència en el partit que governa actualment a l'Ajuntament de Madrid, així com després de la publicació de les imatges del 'assalt'.

Després de conèixer la seva imputació, Rita Maestre va apuntar que presentaria la seva dimissió com a portaveu del Govern municipal si finalment resulta condemnada.