Compartir

L'alcaldessa de Barcelona, ?? Ada Colau, ha utilitzat el twiter per sortir al pas de les informacions que apunten que pot liderar una coalició de les forces d'esquerra a les eleccions al Parlament de Catalunya que, amb tota probabilitat, convocarà Artur Mas per al proper mes de març.

Colau ha defensat el seu compromís com a alcaldessa de Barcelona subratllant que des del món local es fa un servei a la ciutadania que no pot aconseguir des d'un altre àmbit de l'administració.

L'alcaldessa de la capital catalana ha assegurat que en aquestes hipotètiques eleccions que encara no s'han convocat Barcelona en comú ha de valorar quin paper pot jugar col·lectivament en l'entramat polític que acabi formant-se les pròximes setmanes.

Colau ha recordat que ella "és l'alcaldessa de Barcelona amb molt d'orgull , compromís i responsabilitat". L'alcaldessa ha afegit que "mai ha pensat en l'alcaldia com un pas instrumental perquè el municipalisme és l'espai per millorar la democràcia" .

Colau ha assenyalat que el seu partit no ha entrat a debatre l'escenari que es viu després de l'últim no de la CUP per investir Artur Mas. En cas que es consumeix aquesta convocatòria electoral "caldrà valorar col·lectivament la nostra implicació".

En les eleccions del 27 de setembre Catalunya sí que pot, la marca catalana de Podem , va aconseguir 12 escons a la cambra catalana. Des dels sectors socials més afectats per la crisi i que giren entorn a Podem es va criticar la poca implicació de Colau en aquests comicis. Una implicació que sí que es va mostrar en les eleccions del passat 20 de desembre i que va redundar en què "En comú Podem" obtingués la victòria a Catalunya.

Barcelona en comú ha insistit que no se sent representada amb les forces que ara mateix ocupen els 135 escons del Parlament de Catalunya i ha recordat que no és possible equiparar els resultats de les eleccions catalanes amb els de les espanyol es "perquè els actors que han concorregut són diferents ".