viernes, 18 septiembre 2020 18:31

Alberto Garzón desmenteix que vagi a dissoldre Esquerra Unida

Alberto Garzón ha publicat un comunicat en el seu perfil de Faebook en el qual nega les ifnormaciones divulgades aquesta tarda pel diari El País segons les quals ell i la seva direcció havien decidit dissoldre Esquerra Unida per fundar un nou partit amb noves estructures. < / p>

" Any nou, dia de descans i repòs en família. Però repassant la premsa em trobo desconcertat amb que un titular de diari assegura que jo mateix dono fi a Esquerra Unida. Redactat en present. Així, sense assabentar-me, he donat fi a la meva organització política … Dir que és una situació surrealista seria quedar-se curt ", comença.

Garzón lamenta que no és la primera vegada que es veu víctima d' la "política ficció", i recorda els titulars que donaven per fet la seva entrada en Podem.

De cara al futur assenyala la necessitat de "repensar l'esquerra" perquè "al cap ia la fi, el PP ha guanyat les eleccions ".

I explica com serà el procés en Esquerra Unida. " IU té la seva pròxima assemblea prevista per 2016. Allà es debatrà sobre el futur de la nostra organització , i estic convençut que servirà per enfortir l'instrument d'esquerres que necessitem com a país. Aprendrem del que millor que ha donat l'esquerra en aquests anys però també de l'experiència de la campanya i del treball, colze a colze, amb gent que no són d'IU. Per aconseguir-IU va encarar un procés de debat participatiu, intens i honest i obert que ha de desembocar en la conformació d'una eina organitzativa de l'esquerra federal i transformadora que disputi el poder a l'oligarquia i obri un procés constituent per a un nou país. Això és el hem dit sempre, doncs crec que una de les nostres fortaleses és la coherència. Òbviament, des de l'autonomia i la independència d'un projecte anticapitalista, feminista i ecologista. I sense por de res, sincerament. Tampoc als titulars ".

I finalitza: " No ens deixem arrasar per una onada de espectacularització de la política que pretén reduir-ho tot a una suposada lluita de poder entre líders omnipresents i omnipotents . Almenys en l'esquerra en la que jo crec les coses es fan col·lectivament i amb rigor ".