Compartir

El cuiner bilbaí Aitor Basabe ha estat trobat mort durant la matinada del dia de Nadal en un bosc proper a la parròquia Ilanisca de la Borbolla, a Astúries, en un Prat de Llanes . El xef era el responsable de la cuina del restaurant Arbolagaña , al Museu de Belles Arts de Bilbao.

El cos de Basabe va ser localitzat per una patrulla de la Guàrdia Civil després que l'Ertzaintza alertés de la seva desaparició i que podria trobar-se en qualsevol punt del concejo de llanes , a Astúries.

L'agència EFE ha informat sobre que el cotxe del cuiner es va trobar la mateixa matinada en un aparcament situat al costat de la carretera AS-343, entre les parròquies de Purón i La Borbolla. Prop del lloc on estava el vehicle es va trobar el seu cadàver. Les causes de la mort encara estan per determinar.

El xef basc portava el restaurant Arbolagaña amb la seva dona, Ana Larrea, des de l'any 2001, de cuina minimalista i especialitzada en peix i arrossos. Els treballadors es troben "enfonsats" i molt afectats per la pèrdua de Basabe.