domingo, 9 agosto 2020 11:18

Una dona farà de rei mag en diverses cavalcades de l'Ajuntament de Madrid

Finalment no hi haurà "Reines Magues" en cap de les cavalcades que recorreran Madrid el proper 5 de gener. Marta Gómez Lahoz, regidora del districte de Sant Blai, ha assegurat que s'ha desencadenat un malentès i que l'Ajuntament no té previst "canviar la història dels tres Reis Mags" .

Segons ha explicat l'Ajuntament de Madrid, està previst que en les cavalcades de Pont de Vallecas i Sant Blai- Canillejas un dels Reis Mags sigui una dona disfressada com Melcior, Gaspar i Baltasar (el més previsible ) i pugui presidir una de les tres carrosses.

"No hem volgut canviar aquesta història. En la preparació de la cavalcada, diverses dones van manifestar el seu interès en sortir com a Rei, i és el que van a fer, vestir-se de Rei Mag ", assenyala Gómez Lahoz.

A l'oposició, la mesura ha generat divisió d'opinions. El PSOE, per exemple, hagués preferit una "reivindicació més important" . "No podem dir que disfressar a dones d'home sigui el millor, quan vam ser nosaltres els que exigim que Baltasar fos un negre", confessa Espinar, regidor socialista de Cultura a 'El País'.

Per la seva banda , Ciutadans assenyala que "la cavalcada dels RRMM tracta de representar una història que recull la bíblia" mentre que Esperanza Aguirre, líder del PP a Madrid, ha aclarit que està favor de "la paritat però no de les parides" < / strong>.

Artículos similares