Compartir

L'actual senadora per designació de les Corts valencianes i exalcaldessa de València va tenir detalls molt dolços amb els seus companys de partit a Madrid. I és que qualsevol cosa val per donar suport als productes de la terra, inclòs gastar més de 2 5.000 euros, presumptament de les arques públiques de la ciutat , per complimentar els alts càrrecs populars a Madrid.

¿Criteris per rebre el desitjable regal? En principi només una, simpatitzar amb l'exalcaldessa de València. I és que segons la informació que ofereix aquest matí el diari El Mundo, la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) de la Policia Nacional investiga per què l'Ajuntament de València va gastar, entre els anys 2011 i 2014, 25.226 euros en caixes de taronges per repartir entre els alts càrrecs del PP més propers a Barberà. I tota aquesta despesa en taronges autèntiques valencianes es va fer a la mateixa empresa Diferma Same, que va facturar a 2011 5.303 euros en taronges; 5.924 euros el 2012; 6.193 el 2013; i 7.805 euros en 2014.

¿Cuñando es realitzaven aquests regals? Coincidint amb les entranyables dates nadalenques. Així, les caixes de fruita s'enviaven al gener, en algunes ocasions després de la celebració del Cap d'Any i en altres després del dia de Reis. I es rebien directament a casa o bé en lso diferents despatxos del carrer Gènova de Madrid, segons la policia, que confirmaria que els destinataris d'aquestes caixes de taronges eren destacats dirigents del PP, entre els quals es troben el mateix Mariano Rajoy o els exministres Rodrigo Rato i Jaime Mayor Oreja .

Així les coses, la Fiscalia Anticorrución va remetre aquest dilluns un ofici a l'Ajuntament de València en què demana que aclareixi un seguit de viatges i despeses sense justificar que l'exalcaldessa va carregar a l'ajuntament. L'ofici s'emmarca dins la fase prejudicial del cas Ritaleaks, el que va destapar els sumptuosos despeses d'Ajuntament en l'etapa de Barberà després de la denúncia que va presentar el grup municipal Compromís. Més de 400 factures que sumen prop de 300.000 euros. Doncs bé, entre això despeses sumptuoses figuren les taronges de l'alcaldessa, en què es va gastar una mitjana de 6.000 euros a l'any en taronges per regalar-les.