viernes, 14 agosto 2020 7:52

Els EUA permet que els gais puguin donar sang

Després de més de 30 anys de prohibició , els homes homosexuals i bisexuals podran donar sang a Estats Units . L'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units (la FDA, en anglès) ha aixecat la prohibició que s'adequa a països com Austràlia i el Regne Unit per fer-la "més propera als temps als quals vivim".

La nova norma aprovada aquest dilluns a la FDA permetrà que a partir d'aquest moment els homosexuals que no hagin mantingut relacions sexuals amb altres gais en els últims dotze mesos puguin donar sang.

"La responsabilitat de la FDA és mantenir un alt nivell de seguretat dels productes sanguinis per a les persones les vides depenen d'això " , ha explicat Stephen Ostroff, membre del comissionat interí de l'Administració d'Aliments i Medicaments.

Alguns grups que defensen els drets dels homosexuals als Estats Units, com el cas de la National Drive Gay Blood, han assegurat que estan contents amb la normativa de recent aprovació de la FDA però que la política "segueix sent discriminatòria".

Artículos similares