Compartir

El president del PNB, Andoni Ortuzar, ha vaticinat avui que els sis diputats aconseguits pel seu partit "van a donar molt joc polític a Madrid" a la pròxima legislatura per canviar la forma de governar.

El PNB ha aconseguit avui a les eleccions generals sis diputats i, tot i que ha estat el que més representació ha aconseguit a Euskadi, ha estat superat en vots per Podem (5 diputats bascos ) i ha vist com el seu percentatge de suport es redueix del 27,41% de 2011 al 24,75%.

Ortuzar, acompanyat pel lehendakari, Iñigo Urkullu, i els candidats, ha assenyalat que "s'ha acabat una forma de fer política a Espanya" i que s'ha de "imposar el diàleg, l'acord i la transparència", un canvi en el que el PNB està disposat a participar-hi.

"El PNB col·laborarà amb l'objectiu clar de donar un canvi de 180 graus a la política espanyola en relació a Euskadi, amb un nou estatus jurídic polític no només en l'agenda política basca, sinó també en l'espanyola ", ha dit el president de l'Euzkadi Buru Batzar (EBB).