viernes, 25 septiembre 2020 15:42

Tancament de campanya: Només Ciutadans aclareix que facilitarà el govern del més votat … Si no és Podem

Els pactes han estat l'argument sobre el qual es va construir l'argument dels partits per al seu tancament dee campanya. Va servir per acusar l'adversari i delimitar el bo de les propostes pròpies i el dolent dels plantejaments aliens. Encara no va deixar massa informació sobre les intencions a l'hora d'intentar formar un govern estable després del pas per les urnes.

Ciutadans és el partit, dels quatre que sembla pugnen per les majories minoritàries, que durant els últims dies i hores sembla perdre pistonada en les enquestes del dia a dia. I és l'únic també que ha aclarit la seva postiura davant les suposades majories electorals alienes. Albert Rivera va proclamar que si no guanya les eleccions de diumenge s'abstindrà i facilitarà que governi la llista més voteu a. Una llista que, segons totes les enquestes, és la de Mariano Rajoy. Al seu torn, el candidat de Ciutadans va descartar donar suport "a qui intenti formar un grup de perdedors per desbancar una llista que guanya les eleccions" , va dir en al·lusió a Podem. Això sí, el candidat de Ciutadans ha demanat al PP i al PSOE que fessin el mateix i aclareixin si permetrien que el seu partit governés en el cas que tingués l'oportunitat.

Va ??ser clamar en el desert . Els diferents partits van reaccionar a aquest anunci parlant de les seves majories. El número dos d'Podem, Íñigo Errejón, s ha assenyalat a València que gràcies a la "remuntada" del seu partit "ja no li donen els números" a Albert Rivera per < em> "donar suport a Rajoy" . Per la seva banda, el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, va criticar el líder de Ciutadans des de Barcelona, ?? "que va dient que no és de dretes ni d'esquerres però a la qual pot dóna suport a la dreta" , i que presenta un programa electoral que encara erosionarà més drets socials i laborals . "Ciutadans demana el vot per governar amb el PP, Podem ho fa per dividir i nosaltres per recuperar drets" , derogar la reforma laboral i revertir totes les retallades dels últims quatre anys, ha dit.

Per la seva banda, el president del Govern, Mariano Rajoy, ha demanat avui als ciutadans que votin al PP si no volen que a Espanya govern una coalició de Podem amb el PSOE i partits de esquerra i extrema esquerra . Sobre els possibles pactes del PP per governar i un possible un pacte amb Ciutadans, va dir el següent: "La voluntat de la gent és el que ha passat a Espanya sempre des de 1977" i va deixar clar que "si algú vol que Governi el PP ha de donar el seu vot al PP" .

La campanya per a les eleccions d'aquest diumenge acaba com va començar, al voltant de les possibles aliances electorals que es puguin establir davant l'absència de majories absolutes. El PP i el PSOE han estat les dues forces polítiques sobre les quals ha pivotat la possibilitat de Govern encara que amb ajuda i companyia d'altres. Populars i socialistes no han ensenyat les seves cartes sobre preferències i afinitats, ja que no renuncien a la victòria ia fer-ho amb el màxim nombre de vots