Compartir

El pla B de Mariano Rajoy i el PP per si la suma de forces amb Ciutadans no fos possible, bé podria ser la gran coalició a l'alemanya, és a dir, un pacte amb el PSOE, un acord per a molts impossible que, però, en altres països europeus es va formular amb èxit. Amb Podem apuntant com a segona força, en les enquestes diàries dels partits, Mariano Rajoy ha modulat el seu discurs per cridar l'atenció sobre el perill d'una pacte d'esquerres. I ahir mateix el president del Govern no va descartar aquesta gran coalició parell frenar Podem si Ciutadans no obté el suport que es fa mesos que anuncia.

Fonts del PP citades pel diari El Mundo, confirmen, segons sembla, que l'opció està sobre la taula. "A la gent li semblaria sensat" , assenyalarien. Ara bé, ¿seria aquest pacte possible amb Pedro Sánchez a la taula? Sembla que no. Alguna cosa es va trencar el dia del debat televisat entre el líder del PSOE i el candidat del PP. A Gènova no veuen al secretari general del PSOE com un interlocutor de confiança. El seu escenari és que el previsible enfonsament del PSOE diumenge provocaria la dimissió de Sánchez i la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, prendria el control. O el que és el mateix, el PP amb Susana s'entén .

Amb aquest panorama, al PP estarien intentant traslladar a l'opinió pública el debat sobre la gran coalició que podria ser l'única opció de govern a la qual agafar-se. I mentre, volen els presumptes Campans del PP en xarxes socials alertant sobre l'arribada de Podem, "els vermells" al Govern.