Compartir

"Testimoni de Càrrec" s'instal·la al popular Teatre del Raval de Barcelona per apropar aquestes festes nadalenques una de les obres més celebrades d'Agathe Christie.

Charles Laughton, Marlene Dietrich i Tyrone Power van interpretar els principals papers de la versió cinematogràfica de la novel·la.

Sota la direcció de Pepa Calvo, els artistes Jordi Coromina, Senar López, Xavier Serrat o Montse Miralles encapçalen l'elenc d' aquesta producció teatral.

El famós text de l'escriptora anglesa compte per a l'ocasió amb música original composta po r Ficar Delphinich i una escenografia de Gala Garriga que convida el públic a pujar a l'escenari i posar-se en la pell del jurat que ha de decidir si l'acusada és innocent o culpable.

"Testimoni de Càrrec", el seu títol original en anglès fu i Witness for the Prosecution, és una obra que es va estrenar a Londres l'any 1.953. Quatre anys després, en 1.957. Billy Wilder la va portar al cinema.

L'argument ens porta a la personalitat de Leonard Vole , un home jove i atractiu, que és acusat de l'assassinat de la senyora French, una rica dona amb la qual mantenia una relació amistosa. El presumpte mòbil del crim és la possibilitat d'heretar els béns de la difunta.

Si bé les proves en contra seva augmenten a mesura que avança el judici, Sir Wilfrid Roberts, un prestigiós abocat criminalista que acaba de patir un atac de cor, es fa càrrec de la defensa i acaba esfondrant 1 a un els dubtes que enfosqueixen al seu client.

Tal com es demanava en els cartells originals de la pel·lícula de Billy Wilder els productors de "Testimoni de Càrrec" demanen encaridament als espectadors que parlin a prop de el que han vist però que, en cap cas, expliquin al final.

Un final sorprenent amb una aparició inoblidable en la pel·lícula del paper que interpretava Marlene Dietrich. < / strong>

L'obra té una hora i 45 minuts de durada i tindrà funcions especials a les 21 hores els dies de Nadal, Sant Esteve i 1 de gener de l' 2016.