domingo, 27 septiembre 2020 10:00

Detenen un entrenador per presumptes abusos sexuals a tres nenes

Agents de l'Ertzaintza han detingut a Vitòria a un entrenador esportiu, de 26 anys d'edat, per presumptes abusos sexuals a tres menors, encara que els investigadors sospiten que hi pot haver més víctimes.

El jutge li ha posat en llibertat amb ordre d'allunyament de les seves víctimes, la retirada de passaport i l'obligació de presentar-se al jutjat cada 15 dies, segons ha informat el Departament de Seguretat del Govern basc.

L'arrest de l'entrenador esportiu es va produir dimarts i el presumpte autor dels abusos utilitzava els desplaçaments que es feien per a entrenaments i competicions per aprofitar-se de les menors, "a les que de vegades menyspreava i ridiculitzava davant els seus companys si no accedien a les seves pretensions" .

Va ??passar que les víctimes de anunciar aquestes actuacions. Segons aquestes, el seu entrenador aprofitava els desplaçaments a entrenaments i competicions, en les quals les havien de pernoctar fora de casa, per abusar-ne.

Després de guanyar la seva confiança los un tracte especial les enganyava perquè dormissin amb ell o mantinguessin relacions íntimes. En el cas que la menor no accedís als seus desitjos, iniciava una campanya de desprestigi, ridiculitzant i menyspreant a la menor enfront dels seus companyes i companys.

El detingut va ser traslladat a dependències de l'Ertzaintza per a realitzar les corresponents diligències i ahir a la nit va ser posat a disposició judicial. El jutge va ordenar la posada en llibertat del sospitós, però va establir una ordre d'allunyament de les seves víctimes, la retirada del passaport i l'obligació de presentar-se al jutjat cada quinze dies.