sábado, 19 septiembre 2020 11:29

Arístegui dimiteix com a ambaixador a l'Índia per no perjudicar el Govern

Gustavo de Arístegui ha presentat la seva dimissió irrevocable com a ambaixador a l'Índia davant la "campanya de destrucció" contra ell i per "no perjudicar ni al govern ni al seu president en plena campanya electoral ".

En la seva carta, dirigida al titular d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, a la qual ha tingut accés EFE, Arístegui lamenta els" atacs repugnants "al seu honor i professionalitat , i justifica la seva renúncia per la "bruta utilització partidista en campanya" de les informacions que el relacionen amb suposades comissions cobrades per aconseguir contractes per a empreses espanyoles.

"Vull subratllar de forma contundent que les informacions aparegudes sobre les meves activitats privades quan era diputat nacional, són o falses, o manipulades o mitges veritats ", afirma en la missiva, en què explica que va dedicar-se en cos i ànima a defensar-se per el seu honor, el seu bon nom i el de la seva família.

Gustavo de Arístegui explica que, amb la seva renúncia, vol tenir completa llibertat per poder defensar-se com a funcionari de la Carrera Diplomàtica, "a la qual -assenyala- m'honro a pertànyer des de 1989", i també com a ciutadà amb tots els seus drets.

En un Estat de Dret, recorda el diplomàtic, "hauria de primar la presumpció d'innocència i no el linxament mediàtic ".

" Ha estat un honor servir a Espanya aquests gairebé quatre anys i crec que en aquesta legislatura hem rellançat les relacions bilaterals en tots els sectors -assenyala el fins ara ambaixador-. Espero de cor haver estat a l'altura del desafiament d'aquest gran lloc ".

La passada setmana alguns mitjans van publicar que, tant Aristegui com el diputat del PP Pedro Gómez de la Serna, havien cobrat comissions milionàries al estranger per aconseguir contractes per a empreses espanyoles de governs d'Àfrica i Llatinoamèrica.

L'Oficina de Conflictes d'Interessos iniciar d'ofici una investigació per les notícies aparegudes en premsa, mentre que el Comitè de Drets i Garanties del Partit Popular ordenar el dijous l'obertura d'un expedient disciplinari a dos polítics.