Quantcast

Garzón avisa d'un esclat social i l'auge del feixisme

Garzón, en una conferència pronunciada al Club Siglo XXI, ha afirmat que davant d'aquesta situació d'alarma, la proposta d'IU no només és la "més raonable" , sinó la més desitjable perquè a broda un procés constituent que busca donar resposta a tota la "frustració" i la "ira" que sent la gent. < / p>

Tot el contrari, ha dit, al que fan les candidatures del PP, PSOE, Ciutadans i Podem, que estan utilitzant "la calor" de tota aquest desengany per vendre un canvi amb l'únic objectiu "de no canviar res" .

I això -ha insistit- pot conduir a aquesta situació a la qual s'ha arribat a França, on i l Front Nacional de Marine Le Pen ha guanyat la primera volta de les eleccions regionals . Tot i que ha reconegut que a Espanya no hi ha un partit d'extrema dreta, sí que ha recordat que el PP recull aquest vot extremista que existeix i té candidats que agiten electoralment la immigració i la intolerància per recollir suports.

< p> "Porten l'esperança de la recuperació criminalitzant la immigració" , ha insistit al referir-se en concret al dirigent català del PP, que va recórrer al polèmic lema d'campanya, "Netejant Badalona" < / em>, amb el qual es va presentar a la reelecció a l'Ajuntament d'aquesta localitat barcelonina. També l'oligarquia europea està creant les condicions perquè es produeixin aquestes revoltes socials, ha avisat utilitzant un to una mica apocalíptic poc freqüent en ell, i per això, l'electorat ha de saber bé a qui vota.

De la mateixa manera, ha emplaçat a les quatre candidatures principals a ser clares ia revelar què pensen fer després de les eleccions. "Estan mentint i van a acabar obeint a la Unió Europea" . No ho diuen, però acabaran assumint la retallada de deu mil milions d'euros que exigeix ??la "troica" , ha dit Garzón.

També durant la conferència ha parlat de les diferències que el separen de Podem, partit al qual ha retret la seva estratègia, "legítima" això sí, de canviar el discurs per sumar més vots . Quan va renunciar a la convergència amb IU, que Garzón va buscar insistentment, s'inicia un procés "molt curiós ", ha explicat, ja que llavors comença a acceptar els acords amb l'OTAN, la cultura de la Transició, la religió a les escoles i fins i tot -ha recalcat- es mostra partidari del lliure mercat en el sector energètic.

No es tracta de mers "matisos" , ha apuntat el candidat, sinó de pilars "estructurals" el que separa a IU d'Podem, per la qual cosa no descarta, ha dit en broma, que molts militants del partit morat acabin donant suport a IU . "I m'agradaria" , ha admès.

Amb aquesta conferència al Segle XXI, Garzón va concloure una atapeïda jornada de campanya, la setena, en la qual es va reunir amb treballadors de l'EMT a les cotxeres del barri de Carabanchel i després ha intervingut en un míting a Rivas-Vaciamadrid, on governa IU en minoria.

Comentarios de Facebook