Compartir

Iglesias, que avui ha coincidit amb Rajoy primer a Tenerife i després a Las Palmas de Gran Canària, ha aprofitat els dos actes electorals de Podem per demanar al president que "no s'amagui" i que "doni explicacions" , "encara que sembla que no li va" , ha afegit.

Així, s'ha preguntat "perquè vol ser president " Rajoy si encara "no ha estat capaç d'explicar a cap ciutadà" , i li ha tornat també a demanar comptes pels casos de corrupció que han afectat al PP, a més d'acusar els populars de ser "ineficaços" i "inútils" per a gestionar.

"Jo sí que vull ser president del Govern per fer el que vostès no són capaços de fer, vostès han portat la corrupció, no seran capaços de treure'ns corrupció perquè forma part de les entranyes del PP" , ha subratllat aquesta nit a la plaça del Pilar de Les Palmes de Gran Canària, abarrotada per centenars de simpatitzants.

Després d'insistir que ell vol ser president per acabar amb les portes giratòries, Iglesias ha dit que també vol dirigir el país semblant-una mica als seus ciutadans i no cobrant 300.000 euros a l'any com proposa Ciutadans , el que considera "humiliant" .

"Ser president no és jugar als pactes ia les cadires, no és fer números per veure qui et va a recolzés canvi d'un favor ", ha continuat el líder d'Podem, recordant al PP que " no basten els eslògans ", sinó que calen propostes.

Ja al matí, el candidat de Podem a la Presidència del Govern, Pablo Iglesias, va reptar Rajoy a aclarir si coneixia les suposades irregularitats de les que s'ha acusat a l'ambaixador d'Espanya a l'Índia, Gustavo de Arístegui, i al diputat Pere Gómez de la Serna, o si "mirava a una altra banda" .

Ha estat a la Universitat de la Llacuna (Tenerife), on podem ha superat les seves previsions d'aforament i ha reunit més d'un miler de persones en un acte en què ha insistit que "sembla que Mariano Rajoy ni sap ni contesta ".

" Sap vostè que el seu ambaixador va utilitzar la funció diplomàtica per fer negocis ?. Contesteu, molts ciutadans volen saber. Sap que el seu diputat Pere Gómez de la Serna va utilitzar la seva acta de diputat per fer negocis i guanyar diners? Contesteu, molts ciutadans sospiten que vostè sabia i mirava a una altra banda ", ha subratllat.

Iglesias s'ha mostrat convençut que hi ha una" pertorbació "de forces, igual que ho han fet altres dirigents de Podem que han intervingut en els dos actes.

Un d'ells el cofundador del partit Joan Carles Monedero, qui participava per primera vegada en la campanya oficial del candidat de Podem, i ha dit que " remuntada és poc " i ha aprofitat per desqualificar als candidats a la Presidència d'altres partits. " N'hi ha un que vol viure en Decrepistán, un altre que vol viure en Rapidistán, altres en Bankilandia, i algun, pobre, vol viure en Mediocrilandia i aquí n'hi ha un que ens ha dit que podem viure a Espanya ", ha exclamat.

Els dos actes de Podem avui a les Canàries han estat molt marcats per la lluita contra la violència masclista i tots dos han començat amb un minut de silenci per l'última víctima mortal ahir a Fuerteventura.

Així mateix, la jutge en excedència Victòria Rosell -cap de llista per Las Palmas- ha aprofitat per carregar contra el Govern i contra Ciutadans per les seves propostes en aquesta matèria .

Sobre la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit que "quan parla a l'adolescent i li parla dels seus mòbils li està donant la culpa i fent responsable del seu maltractament" i ha criticat la proposta de Ciutadans de l'agreujant masclista de la llei de violència de gènere.