Compartir

sasa

Grècia va intentar detenir al gener al 'cervell' dels atemptats a París
L'operació a Grècia va fracassar a Abaaoud va aconseguir escapar
Abdelhamid Abaaoud va morir en l'assalt a l'apartament de Saint Denis

La Policia de Grècia va intentar aturar al gener al 'cervell' dels atemptats perpetrats al novembre a París, Abdelhamid Abaaoud, si bé l'operació va fracassar, segons fonts antiterroristes belgues citades per la cadena de televisió britànica BBC.

El cervell dels atemptats de París es va passar per la sala Bataclan durant la massacre
L'operació a Grècia havia d'haver tingut lloc abans de la batuda duta a terme el 15 de gener a la localitat belga de Verviers (aquest), que es va saldar amb la mort de dos presumptes gihadistes.

Les autoritats gregues van seguir la pista d'Abaaoud a través del seu telèfon mòbil i van comptar amb la coordinació d'un alt càrrec de la Policia belga. De moment no està clar com va aconseguir escapar Abaaoud a l'esmentada operació.

El 'cervell' dels atemptats a París va morir durant l'assalt a l'apartament a Saint Denis, als voltants de París, en el qual se sospitava que estava amagat.

La identificació del cos, que va ser trobat a l'interior després que una dona –prima de Abaaoud– s'immolés, ha estat possible "després de la comparació de mostres salivals" , va declarar la Fiscalia francesa.

Abaaoud va ser condemnat en absència a 20 anys de presó a Bèlgica com l'autor intel·lectual de la cadena d'atemptats i estava també considerat com el cap de la cèl·lula terrorista que va ser desactivada en Verviers , en el marc de les operacions antiterroristes llançades al gener després de l'atemptat contra la revista satírica francesa 'Charlie Hebdo'.