Compartir

El president del Govern, Mariano Rajoy , ha demanat avui als altres partits que "assumeixin un compromís" davant el conjunt dels espanyols, el que van a permetre que governi el partit que guanyi les eleccions , "perquè aquesta serà la voluntat" de la ciutadania.

Rajoy ha continuat amb el seu missatge d'aquesta jornada, el d'advertir del risc dels pactes entre d'altres formacions polítiques , en el míting que ha donat aquesta tarda a Algesires (Cadis). "Jo ja ho dic, els espanyols han de prendre molt bona nota del que pot passar amb el seu vot ", ha insistit.

I per això ha demanat a les altres formacions polítiques que es comprometin ja a dir que no es repetirà en les generals el que ha passat en aquesta província de Cadis i en ciutats com la capital gaditana, el Port de Santamaría o Jerez, on el PP va ser la força més votada però governen altres partits pels pactes després dels comicis municipals.

Rajoy s'ha mostrat convençut de totes maneres en la victòria electoral del PP el proper 20 de desembre.

I sabeu perquè, ha dit, aquesta ha estat "una etapa molt difícil" i "molt complexa", però "aquí va estar un partit aguantant i dient: hi ha decisions que cal prendre però hi ha llum al final del túnel, que és el que està passant ".

Per això ha agraït al seu partit el PP, el" alè, l'afecte la força i el coratge " mostrat aquests quatre anys.

A més, els ha dit als populars que poden defensar les seves posicions "amb orgull".

"Hem treballat en defensa de l'interès general, no hem tingut altre interès ", ha assegurat Rajoy, que ha assenyalat en aquest sentit que segueix sent una persona" independent "que no es posa " a les ordres de cap poder per important que sigui ". "Simplement perquè sóc incapaç, no puc, jo em poso a les ordres dels espanyols", ha afegit.

Mariano Rajoy ha dit sentir-se optimista sobre el futur d'Espanya. "El que ve per davant és molt millor" , ha assenyalat.

I ha defensat també la gestió realitzada, que ha portat a la recuperació encara no ho admetin els seus rivals.

"El que és cert és cert, els agradi o no els agradi", ha assenyalat el president del Govern, per a qui per seguir amb aquest rumb "només es necessita sentit comú, mantenir les polítiques econòmiques i < strong> una mica de generositat per part de tots ".