miércoles, 23 septiembre 2020 5:50

Les famílies de les víctimes de Castelldefels continuen la seva lluita

Les famílies de les víctimes de l'atropellament massiu que va ocórrer al baixador de Castelldefels-platja han decidit reclamar per danys a la Justícia.

Els advocats d'aquestes famílies han esgotat la via penal i ara reclama n una indemnització a Adif ia Renfe.

La majoria de les víctimes del accident i eren joves d'origen llatí que tornaven a casa després de la revetlla.

Cinc anys després de la tragèdia, sense recursos i sense suports ni de les administracions ni de la Justícia, les famílies de les víctimes continuen lluitant per demostrar la responsabilitat de Renfe i d'Adif a la tragèdia que va causar la mort instantània de 12 persones ferint de gravetat a altres 17.

Ara mateix, la causa penal, que es va perllongar per espai de cinc anys, està arxivada des de fa un any. Per aquest motiu, els afectats han decidit iniciar una reclamació de responsabilitat patrimonial contra Renfe i Adif, les empreses públiques a què consideren responsables del que ha passat al baixador de Castelldefels-platja .. < / strong>

Els lletrats que defensen a les famílies de les víctimes han presentat 12 expedients, 11 per víctimes mortals, i un per la dona que va resultar greument ferida en ser empesa a la via mentre arribava el comboi mortal.

Els fets van commoure l'opinió pública durant la revetlla de Sant Joan de fa cinc anys quan es va conèixer < strong> en el matí del 24 de juny del 2010 que un grup de persones havien travessat la via del tren a Castelldefels-platja sense percebre l'arribada d'un tren a gran velocitat que va acabar retallant les seves vides .

Les primeres informacions van constatar que no hi havia cap responsable de seguretat ni de les empreses públiques ni de l'administració que poguessin haver fet desistir de la imprudència a aquest grup de persones que tornaven d'una nit de festa.

Les investigacions no van resoldre sobre l'existència o no de la senyalització pertinent que hagués fet desistir a les víctimes que travessar la via del tren.