lunes, 28 septiembre 2020 18:09

L'oposició aconsegueix una històrica victòria a les eleccions veneçolanes

La presidenta del Consell Nacional Electoral (CNE) de Veneçuela, Tibisay Lucena, ha anunciat avui que l'aliança opositora Mesa de la Unitat Democràtica (MUD) va guanyar les eleccions legislatives amb un total de 99 diputats front a 46 del chavisme.

Tibisay va informar que la participació, que va qualificar d '"extraordinària", va ser del 74,5 per cent i que el percentatge escrutat per a aquesta distribució d'escons , que ja és irreversible en els circuits totalitzats, va ser del 96,03 per cent.

La MUD va aconseguir en la modalitat nominal 72 diputats i en la de llista 27, el que representa un total de 99 escons i suposa una àmplia majoria absoluta per als 167 parlamentaris que tindrà la nova Assemblea Nacional (AN).

L'aliança opositora es va quedar a només un escó de la majoria qualificada < / strong> de tres cinquens dels escons que permet emprendre reformes de calat en la política del país.

Per la seva banda, el governant Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV) va obtenir en la modalitat nominal 24 diputats i en la modalitat de llista 22 representants, el que dóna un total de 46 parlamentaris i representa una pèrdua de més de la meitat dels 100 escons que tenia en l'actual Parlament.

Tibisay ha assenyalat que queden per adjudicar 17 diputats nominals i dos diputats llista, a més de 19 representants "no adjudicables".

"Hem decidit, hem volgut, com ho hem fet en altres eleccions, donar el panorama nacional" , va afirmar Lucena.