Quantcast

El PP guanyaria el 20-D i Ciutadans s'acosta cada vegada més al PSOE, segons el CIS

El PP guanyaria les eleccions generals amb el 28,6 per cent dels vots i entre 120 i 128 escons al Congrés, tot i que no tindria majoria suficient per governar, mentre que Ciutadans ha pujat quatre punts i se situa a menys de dos del PSOE, que perd més de quatre.

Així es desprèn de l'enquesta electoral del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que manté en segona posició al PSOE amb el 20,8 per cent dels sufragis -25,3% a l'octubre i una estimació de 77 a 89 escons.

Ciutadans obtindria un 19 per cent dels suports -4,3 punts més que en l'anterior sondeo- i aconseguiria entre 63 i 66 escó s, amb la qual cosa podria donar la clau al PP per a la investidura de Mariano Rajoy.

Podem continua el seu camí descendent i obtindria el 9,1 per cent dels suports -1,7 punts menys- i entre 23 i 25 representants.

El PP és en aquest sondeig el partit que menys varia pel que fa a la enquesta anterior, difosa el passat mes d'octubre, ja que només perd mig punt en estimació de vot.

La cinquena força parlamentària del proper Congrés dels Diputats seria segons aquesta enquesta -elaborada amb 17.450 entrevistes fetes entre el 27 d'octubre i el 16 de novembre- En comú Podem, la marca de Podem, EUiA i ICV a Catalunya, que entraria a la cambra amb entre 10 i 11 escons.

Li seguiria Convergència, amb la seva llista Democràcia i Llibertat, que encara que perd set dècimes de suports, fins al 2,2 per cent, obtindria nou escons, seguit de la marca de Podem a la Comunitat Valenciana al costat de Compromís, que tindria set parlamentaris en al Congrés.

Totes aquestes dades són l'estimació del CIS, mentre que en vot directe el PP seguiria sent el partit amb més suports, amb el 16,2 per cent -1,2 punts més que a l'octubre -.

En vot directe, el PSOE ha perdut 1,7 punts fins al 14,9 per cent; Ciutadans seria el tercer partit més elegit amb el 11,6 -sis dècimes més – i Podem tindria un 6,9% enfront del 8,8 de l'anterior sondeig.

Un les dades més significatives d'aquest últim baròmetre del CIS és que el 41,6% dels espanyols encara NO tindria decidit el seu vot el proper 20-D

RIVERA, EL LÍDER MÉS VOTAT

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, és el polític més ben valorat entre els candidats a president del Govern, amb una nota de 4,98, per davant del d'IU, Alberto Garzón (4,62), i el del PSOE, Pedro Sánchez (4,59), distanciats del d'Podem, Pablo Iglesias (3,87) i del cap de l'Executiu, Mariano Rajoy (3,31).

Aquestes dades es recullen en l'enquesta electoral del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que s'ha donat a conèixer aquest dijous poques hores abans de l'inici aquesta mitjanit de la campanya dels comicis generals del 20 de desembre.

Comentarios de Facebook