Compartir

El pas de les hores va aclarint el panorama de l'assalt a un centre de discapacitats psíquics de la ciutat de San Bernardino, situada a 100 quilòmetres de Los Angeles. El succés, que va deixar almenys 14 morts i més d'una vintena de ferits, estava perfectament planificat, segons ha assegurat en una roda de premsa Jarrod Burguan, cap de policia del comtat.

Els agents policials han trobat en el lloc de la mascare diversos artefactes explosius de fabricació casolana i que podrien haver convertit la situació en molt més caòtica del que ja ha estat.

"Aquestes persones van venir preparades per fer el que van fer com si fos una missió", ha assenyalat, precisant que "anaven armats amb armes importants, no amb pistoles petites".

El que encara es desconeix és si Syed Rizwan Farook i Tashfeen Malik, sospitosos del crim, tenen algun tipus de relació amb alguna organització terrorista . Si se sap que almenys Malik va viure a l'Aràbia Saudita en el passat abans de traslladar-se a Estats Units.

Per la seva banda, la vida d'Farook va ser igual de problemàtica en el passat amb una controvertida petició de divorci en un tribunal d'un comtat proper. Segons sembla, la dona va denunciar els abusos sexuals de la seva parella i que "amenaçava amb suïcidar diàriament" .

A més d'aquests petits detalls, des de la Policia de San Bernardino no troben més detalls que puguin llançar més o menys llum sobre tan punxegut assumpte.