Compartir

Derivat de l'anterior hi ha una sèrie de recomanacions. Així, resulta especialment important que les persones amb problemes respiratoris no realitzar exercici a l'aire lliure, però el més important i el que més rebuig provoca en la població: Des de les 6 .00 hores d'aquest matí els vehicles circulen, o això es pretén, a una velocitat màxima de 70 quilòmetres per hora a la via de circumval·lació M30 i en les vies d'accés a la capital, com les autovies d'entrada.

Aquest és el segon episodi d'aquestes característiques que es viu a la ciutat: els passats dies 12 i 13 de novembre també hi va haver restriccions en la velocitat i es va prohibir l'aparcament als vehicles privats en la zona del Serveis d'Estacionament Regulat (SER), l'anomenada zona blava.

L'Ajuntament ha recomanat a tots els conductors que deixin aparcats els seus vehicles i que optin pel transport públic per desplaçar-se per la capital. Segons la informació municipal, les dues estacions van superar durant dues hores seguides el nivell màxim d'avís. Això suposa que es posi en marxa l'anomenat escenari 1 que també inclou mesures d'informació a la ciutadania a través dels canals de comunicació disponibles. El Govern de Manuela Carmena va avisar que si la contaminació es manté durant més dies s'aplicarien mesures graduals més restrictives per al trànsit : l'anomenat escenari 2, tornar a prohibir de nou l'aparcament al SER, i el següent, l'anomenat escenari 3, la prohibició d'accés al centre de la capital en funció de si la matrícula del vehicle acaba en parell o imparell.