Compartir

La CUP ha traslladat avui a Junts pel Sí (JxS) cinc alternatives per evitar que Artur Mas tingui un rang preeminent en el futur govern de la Generalitat.

Després que aquesta tarda la direcció del grup parlamentari de JxS hagi retret a la CUP el seu veto a la investidura de Mas com a president de la Generalitat i li hagi exigit que demostri amb fets la seva voluntat de pacte, l'esquerra anticapitalista ha difós les propostes concretes sobre la futura presidència.

Els seus cinc alternatives són: un president de consens que suggereixen que sigui Raül Romeva < / strong>, 1 "lideratge polític coral" que divideixi el govern provisional en tres grans àrees, una presidència rotatòria, un copresidència o la designació de Mas com " comissionat per a la internacionalització del procés ".

LA CUP s'alinea amb L'OPOSICIÓ I FA QUE JxS PERDI UN SENADOR AUTONÒMIC

La CUP s'ha alineat amb la resta de grups de l'oposició a la Junta de Portaveus del Parlament i ha fet que Junts pel Sí finalment tingui quatre senadors per designació autonòmica, un menys del que pretenia.

Una de les qüestions que s'ha abordat aquesta tarda a la reunió de la Junta de Portaveus ha estat el mètode per calcular l'elecció de senadors autonòmics.

Segons fonts parlamentàries, Junts pel Sí ha defensat aplicar la llei d'Hondt, que li permetia designar cinc senadors, per dos de Ciutadans i un del PSC, deixant sense representació a SíQueEsPot i PP.

Però la CUP s'ha desmarcat de la coalició independentista i ha votat amb la resta de forces de l'oposició a favor que la fórmula a utilitzar és la de restes majors, de manera que finalment Junts pel Sí triarà quatre senadors, un menys del que pretenia, mentre que Ciutadans, PSC, SíQueEsPot i PPC tindran un senador cadascun.