sábado, 15 agosto 2020 16:44

Soraya Sáenz de Santamaría: "Espanya necessita un govern expert i reformisme"

Durant la inauguració del fòrum "Perspectives econòmiques per a Espanya 2016" organitzat pel Confidencial i Pimco, Sáenz de Santamaría ha advertit que els que volen derogar o revertir les reformes que ha emprès del Govern fan un "flac favor" als esforços que han realitzat els espanyols per sortir de la crisi.

"Ha costat molt arribar fins aquí. Molta gent s'ha quedat sense feina i tres milions d'aturats s'han registrat entre 2007 i 2011, quan avui es creen 1.500 llocs de treball al dia. Aquest esforç no pot perdre ", ha afirmat, després d'afegir que l'objectiu de Espanya és "clar" , crear 20 milions d'ocupats el 2020.

Sáenz de Santamaría ha reiterat que és l'única manera d'aconseguir i apuntalar l'Estat de Benestar , i de donar sostenibilitat al sistema de pensions i de mantenir el sistema sanitari o de dependència.

La vicepresidenta, a més, ha insistit que si el PP torna a revalidar el seu Govern després de les eleccions generals, hi haurà una reforma en el sistema d'ingressos i de despeses , i ha recordat la promesa del president de l'Executiu d'abaixar els tipus marginals de l'IRPF, ampliar els xecs familiars i aprovar mesures que perllonguin la vida laboral.

S'ha referit a una reforma del sistema tributari "més eficaç" que al seu torn impulsi el creixement de les empreses a través de l'impost de societats. En aquest sentit, ha dit que l'Executiu emprendrà una reforma fiscal per a les empreses, a més de donar suport a la R + D + I amb la col·laboració d'inversions publicoprivades.

També s'ha referit a la revisió del finançament autonòmic ja que és millor fer-la en temps de "bonança" , i en la continuïtat de la reforma de les administracions públiques, que ha aconseguit fins ara un estalvi de 30.000 milions d'euros , i la supressió de 2.305 empreses i organismes públics.

Sáenz de Santamaría ha asseverat que Espanya afronta 2016 amb fortalesa gràcies a totes les reformes empreses que han eliminat els desequilibris estructurals econòmics i han fet que el creixement sigui més fort i sostingut. Entre totes les reformes ha destacat el Pla de Proveïdors com una de les millors iniciatives, i ha dit que si s'hagués fet abans no s'hagués produït el tancament massiu d'empreses. "Les reformes s'han fet tractant de mantenir un clima de pau social. El millor va ser més no demanar el rescat. La decisió de no demanar-ser personal del president (Mariano) Rajoy" , ha explicat, després d'assenyalar que un rescat hagués impactat en el sistema de pensions i en les prestacions per desocupació.

La vicepresidenta ha insistit que és el moment de "aportar certeses i seguretats davant les incerteses internacionals, europees i espanyoles ", i ha destacat que en el " camí " aconseguit " no cal seure ".

"Si Espanya està on està és per les reformes equilibrades, consciencioses i per l'experiència en la gestió" , ha dit, i alhora ha indicat que l'experiència en la gestió pública és "clau" i que Espanya necessita gestors experts i polítics decidits