Compartir

El 11-M està molt present entre els espanyols. Els 193 morts i gairebé 2.000 ferits segueixen en la memòria de gran part dels ciutadans, que no veuen amb bons ulls la possible col·laboració d'Espanya a nivell militar al conflicte a Síria.

Així ho deixa palès una enquesta realitzada per Sigma Dos per al diari 'El Mundo', en què el 54% dels enquestats rebutja que el Govern (independentment de qui surti elegit el proper 20-D) participi de forma activa en la coalició que preparen nombrosos països per atacar el punt neuràlgic del ISIS.

Són els més joves- la franja d'edat dels 18 als 44 anys- els que s'oposen amb més força a aquesta possible col·laboració, percentatge que va descendeixo quant l'edat dels enquestats és més gran.

Quant a ideologia política, els votants del PP estan a favor de participar en una acció militar a Síria. En la resta (especialment IU i Podem), es rebutja amb rotunditat, excepte en el cas de els possibles votants de Ciutadans el proper 20-D, on hauria divisió d'opinions (45% que dóna suport a la intervenció i un altre 45% que no).

De moment, tal com va assegurar la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, Espanya "col·laboraria amb serveis de policia i intel·ligència" però no es va pronunciar sobre possibles pactes en matèria militar. El por a un nou atemptat com el de París al nostre país és molt alt entre els ciutadans (83%) , cosa que, amb les eleccions pel mig, ha fet que Rajoy i el seu Executiu meditin i esperin per prendre una decisió.