Compartir

Agents de la Prefectura d'Informació de la Guàrdia Civil , en col·laboració amb unitats de la Zona de Catalunya i de la Comandància de Barcelona, ??han detingut dos homes i una dona implicats en una xarxa de captació i enviament de persones per la seva incorporació a l'organització terrorista DAESH.

Segons ha informat aquesta matinada en un comunicat el ministeri de l'Interior, l'operació s'ha desenvolupat sota la direcció del Jutjat Central d'Instrucció número 6 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

Els dos homes, de 32 i 42 anys d'edat i naturals de Tànger (Marroc), residien en un mateix domicili de Barcelona, ??ciutat en la que han estat detinguts i des d'on es dedicaven, a través de diferents plataformes virtuals i xarxes socials , a difondre l'ideari extremista de l'DAESH ia captar adeptes per enviar-los a zones de conflicte , segons la nota oficial.

Per la seva banda, la dona, de 24 anys i natural de Granollers (Barcelona), ciutat en la qual ha estat arrestada, havia experimentat un procés de radicalització que l'havia portat a compartir completament l'estratègia dels grups terroristes extremistes als quals pretenia unir en un imminent desplaçament, afegeix el comunicat.

La investigació tracta ara d'aclarir per complet l'estructura d'aquesta xarxa, les activitats aconsegueixen donar compliment efectiu a les diferents línies d'acció que tracta d'implantar el DAESH, entre les que es troba la de atraure dones per incorporar-les en diferents papers dins de la organització terrorista.

Aquestes són les segones detencions que es realitzen a Espanya després dels atemptats del passat 13 de novembre a París en què van morir 130 persones i més de 300 van resultar ferides.

La primera després de la massacre de la capital francesa va tenir lloc el passat 23 de novembre, quan la Policia Nacional va detenir al Centre Penitenciari de Segòvia a A. Chiakhi, pres en aquesta presó , per captar gihadistes i amenaçar en nom de l'Estat Islàmic amb posar bombes a Madrid i Barcelona