sábado, 15 agosto 2020 14:58

El Govern diu que espera que França concreti quina ajuda necessita

Fernández Díaz ha comparegut després d'haver presidit la signatura del pacte, recolzat ja per nou forces polítiques: PSOE, PP, Ciutadans, UDC, UPyD, CC, UPN, Foro Asturias i PAR. Esquerra Unida ja va anunciar que no signaria i Podem ha acudit com a observador.

" Com més siguem millor ", ha emfatitzat el ministre, que ha deixat clar que els que no han acudit a la signatura " simplement és perquè no han volgut" . " Si haguessin volgut, només havien de haver-ho dit ".

Sobre la posició el Govern davant la petició d'ajuda de França, ha subratllat que " ha estat i estarà sempre amb els seus socis, amics i aliats "i, de fet, la col·laboració amb el país gal és" d ifícilmente superable ".

A partir d'aquí, ha recordat que la postura és esperar que França concreti quin tipus d'ajuda necessita , que serà analitzada i compartida amb les forces polítiques que estan en el pacte i, en funció d'aquestes converses, es prendrà la decisió que sigui procedent, que serà sotmesa al ple del Congrés.

Pel que fa a l'absència de partits nacionalistes al pacte, Fernández Díaz ha assenyalat que el món s'enfronta a una amenaça internacional que requereix la unitat de la comunitat internacional , pel que ha considerat " inexplicable " que a nivell nacional no hi hagi aquesta mateixa unitat.

I ha recordat que quan el 2 de febrer PP i PSOE van subscriure el pacte, algunes formacions el van criticar " duríssimament " i fins i tot van votar al Congrés en contra d'algunes de les seves previsions. " Estaven en el seu dret, però algunes han canviat d'opinió i avui han estat aquí ", ha postil·lat.

Fernández Díaz ha reiterat que el consens i la unitat són factors "< em> clau i determinant "en la resposta al terrorisme, perquè, com diu el text del pacte," la fortalesa està en la Llei i la unitat ".

"Junts som més forts", sobretot, ha afegit el titular d'Interior, quan es tracta d'una amenaça a tots, al present i al futur, ja que es tracta d'un risc "molt real" a tota la comunitat de la que ningú està exempt.