Compartir

Una cèl·lula tunisiana vinculada al grup gihadista Estat Islàmic es va atribuir avui l'atemptat suïcida que dimarts va causar la mort de 12 militars i ferides a 20 persones al centre de Tunísia capital, i va amenaçar amb prosseguir amb els atemptats .

En un comunicat difós a través de la xarxa social Twitter, la branca va assegurar que un jove, al fet que va identificar com Abu Abdala al Tunisi, "va fer explotar una cinturó explosiu en un autobús a l'avinguda Mohammad V per castigar els infidels de Tunísia" .

"No hi haurà seguretat en aquest país ni cessaran les nostres accions fins que a Tunísia s'imposi la xaria (llei de Déu). Al·là és el que venç encara que molta gent no ho sàpiga ", va concloure el breu comunicat, que inclou la foto d'un jove embussat amb un cinturó explosiu adossat al cos que fa el signe de la victòria amb els dits.

Aquest mateix matí, la Presidència tunisiana ja havia confirmat que l'atac havia estat obra d'un suïcida, el cos havia estat trobat al costat del dels 12 guàrdies presidencials assassinats al centre de la ciutat.

Hores després de l'atac, les primeres informacions apuntaven la possibilitat que es tractés d'un explosiu adossat als baixos de l'autobús o fins i tot d'una motxilla deixada al costat de la carretera, encara que fonts de seguretat ja van esmentar a Efe l'opció d'un suïcida.

El atemptat i s el tercer que pateix Tunísia en 2015 i suposa un canvi d'estratègia dels jihadistes ja que els dos previs, al març i juny, en què van morir 60 forans, van tenir com a objectiu turistes estrangers.

I s'emmarca en la lluita que les forces de seguretat mantenen amb grups jihadistes locals que des de 2011 es refugien a la regió de Kasserine, 1 àrea muntanyosa de difícil accés veïna a la frontera amb Líbia.

En l'últim mes i mig, el Ministeri d'Interior havia anunciat el desmantellament de més d'una desena de presumptes cèl·lules jihadistes , l'arrest de mig centenar de persones i que havia impedit la comissió de "un atemptat imminent"