Compartir

El ministre d'Exteriors de Rússia , Serguei Lavrov , ha expressat avui al seu col·lega turc, Mevlut Cavusoglu, que l'enderroc d'un bombarder rus seu-24 ser un < em> "acte premeditat" .

Lavrov ha subratllat que Rússia "té prou quantitat d'informació que confirma que ser un acte premeditat, planejat per endavant ", va dir en roda de premsa després de conversar telefònicament amb el seu homòleg turc.

" Alguns dels nostres socis que es van posar ahir en contacte amb nosaltres ens van dir que es va tractar d'una evident emboscada. Estaven esperant, a l'aguait i buscaven un pretext ", va dir.

Al mateix temps, ha subratllat: " No tenim intenció de combatre amb Turquia, ja que la relació amb el poble turc no ha canviat. Els problemes els tenim amb les accions de les actuals autoritats turques ".

Cavusoglu expressar el seu condol a Rússia pel sinistre de l'avió i la mort d'un dels dos pilots, però ha insistit que l'aparell va ser abatut en espai aeri turc i no sirià, com manté la part russa.

"Al mateix temps va intentar justificar les accions de les Forces Aèries de Turquia que l'avió rus va violar l'espai aeri d'aquest país ", va explicar Lavrov .

Va ??advertir que Rússia es replantejarà les relacions amb l'actual Govern de Turquia , al qual el president rus, Vladímir Putin , va acusar ahir d'assestar-li un "cop a traïció " en enderrocar l'avió de guerra rus.

" Per descomptat, sorgeix la pregunta de què ha de fer Turquia per normalitzar les relacions. Cal, segurament que concloguin que un atac com el d'ahir és absolutament inadmissible ".

D'altra banda, Lavrov va saludar la proposta de tancar la frontera entre Síria i Turquia per evitar el flux de terroristes i el seu finançament proposat ahir pel president francès, François Hollande, en reunir amb el líder nord-americà, Barack Obama.

"Crec que és una proposta encertada. Confio que demà Hollande ens donarà més detalls sobre això. Nosaltres estaríem disposats a estudiar seriosament les mesures necessàries per a això ", va dir en al·lusió a la reunió que el mandatari francès mantindrà demà a Moscou amb el president rus, Vladímir Putin .

a això, li va cridar l'atenció que Obama no reaccionés de cap manera a la proposta.