Compartir

Va ??passar a l'octubre de 2014 il a pròpia policia de Chicago (Illinois, EE.U.) ha revelat ara la gravació en què un agent blanc va disparar 16 vegades contra Laquan McDonald. de 17 anys, que caminava tranquil·lament, encara que de manera irresponsable, per la mitjana d'un carrer del Southwest Side de Chicago. Sense intervenir, segons sembla, cap amenaça, dos cotxes de policia que van arribar ràpidament, van intentar bloquejar el seu pas.

Què va passar? Menys de 30 segons després d'arribar a l'escena, l'agent Jason Van Dyke va obrir foc amb fúria. Va realitzar fins a 16 vegades contra l'adolescent. McDonald va morir a l'acte. Van Dyke ha estat acusat aquest dimarts d'assassinat i roman a la presó sense fiança fins que es dugui a terme el judici.

Les imatges d'aquest succés, gravat per la càmera d'un altre dels cotxes que intentava donar amb McDonald, van provocar que el jutge justificant a l'agent d'assassinat.

Així, la mort de McDonald, com la de Michael Brown en Ferguson (Missouri), ha inspirat protestes aquesta nit a Chicago per la violència policial contra ciutadans de minories racials als Estats Units. La comunitat afroamericana porta molts mesos exigint una revisió dels protocols policials i de les actuacions en què, com en el vídeo de la mort de McDonald, un producte químic dispara diverses vegades contra la víctima.

L'alcalde de Chicago, Rahm Emanuel, ha assegurat aquest dimarts que "és el moment d'unir-nos com a ciutat i mostrar respecte els uns als altres" . La família de McDonald va emetre un comunicat en què demanaven als ciutadans que si decidien protestar, ho fessin de manera pacífica.