Compartir

Una setmana després dels terribles atemptats que va viure la ciutat de París, en què han mort 130 persones, seguim coneixent històries realment colpidores. És la d'un infermer que, enmig de tot el caos que va provocar una de les explosions al cafè ' Le Comptoir Voltaire ', va voler ajudar a un home ferit que jeia sobre unes taules i cadires tirades.

No ha volgut ser identificat, però l'home de 46 anys ha explicat que va tombar el ferit perquè semblava inconscient per realitzar-li la reanimació cardiopulmonar, encara que no presentava ferides greus. En un primer moment va pensar que tot havia estat produït per una explosió de gas, fins que va obrir la samarreta de l'home i va veure que era un dels terroristes suïcides.

"Hi havia cables, un de blanc, un de negre, un de vermell i un taronja. Quatre colors diferents ", ha explicat el infermer a l'agència de notícies Reuters. "Llavors vaig saber que era un terrorista amb una bomba" , ha comptat commogut.

Efectivament, l'home a qui va intentar salvar era Brahim Abdeslam , un dels jihadistes involucrats en els atemptats de París i que va morir en aquest cafè.

"El primer cable que vaig veure va ser el vermell. Crec que aquest va ser el detonador" , explica. Just quan es va adonar que estava intentant salvar la persona que l'havia intentat matar, van arribar els bombers i van començar a evacuar les persones de la zona. La bomba no havia esclatat del tot.

"Després vaig pensar en que l'havia estirat a terra, en que havia intentat reanimar realitzant-la RCP. És un procés en el qual es necessita força, i només per fer això podria haver mort" , conclou l'infermer de 46 anys.