Compartir

Hasna Aitboulahcen , la terrorista morta al pis de Saint Denis dimecres passat, no va ser, finalment, la persona que es va immolar activant el seu cinturó d'explosius, tal i com s'havia sospitat fins ara. La jove prima del cervell dels atemptats de l'París del 13N, Abdelhamid Abaaoud , també mort, no es va suïcidar , segons la Fiscalia del país gal.

La troballa d'un tercer cadàver entre la runa de l'apartament ha estat la clau per determinar que Hasna no va ser l'kamikaze. Aquest terrorista encara no ha estat identificat, però se li assenyala com el detonador dels explosius que van acabar amb la mort de la dona.

El fical de París, François Molins, va indicar que "els primers elements de la investigació" els va portar a pensar que havia estat obra de "una dona que va detonar un cinturó amb explosius ", però no estava verificat. Per tant, Hasna ja no és la primera dona kamikaze d'Europa.

En l'operació a Saint Denis van morir tres terroristes jihadistes i van detenir un total de vuit sospitosos de participar en els atemptats que van deixar 129 persones mortes en la capital francesa.