sábado, 19 septiembre 2020 20:40

Almenys 27 ostatges i 13 terroristes morts en l'assalt a l'hotel de Mali

Almenys 27 ostatges i 13 terroristes han mort avui al atac perpetrat per un presumpte grup gihadista contra un hotel a la capital maliana Bamako i que va prendre com a ostatges a 170 persones.

Segons la Missió de l'ONU a Mali (MINUSMA) i fonts de seguretat malianes, els efectius de seguretat han aconseguit abatre a tots els assaltants que van perpetrar aquest atac a l'hotel Radisson Blu

Segons va poder constatar Efe al lloc, hi havia diversos ciutadans estrangers entre els ostatges alliberats per les forces malians.

Al llarg del dia s'ha desplegat un important dispositiu de seguretat a la zona, que s'ha reforçat amb diferents cossos de seguretat malianes, recolzats per la presència de les forces de l'ONU a Mali, la MINUSMA. La seva actuació ha permès anar evacuant els ostatges que s'alliberaven.

Els grups terroristes Al-Qaida del Magrib Islàmic (AQMI) I Al Murabitun han reivindicat avui l'atac conjunt perpetrat contra un hotel a la capital maliana, Bamako.

< p> En una declaració telefònica amb l'agència de notícies privada mauritana Al Ajbar (generalment ben connectada amb els grups jihadistes del Sahel), els dos grups van subratllar que van portar a terme de forma conjunta l'atac contra l'hotel Radisson Blu.