Compartir

L'atemptat de divendres passat a París que va deixar més de 130 morts ha proliferat l'odi i el racisme de gran part de la població cap a la colònia musulmana emigrant repartida per tot el món.

Un resident musulmà a la capital francesa va arribar a la Plaça de la República amb un cartró que deia "jo sóc musulmà però diuen que sóc un terrorista. Confio, ¿tu confies en mi? Si és que sí, abraça'm".

Quina va ser la reacció del poble francès? Una mostra que el sentit comú encara impera en el món. No hi va haver violència ni retrets ni cap tipus d'insult (que potser és com hauria actuat més d'un en aquest moment).

Desenes de ciutadans parisencs es van acostar fins a la seva posició per abraçar de manera efusiva i demostrar que tots estan units davant la por que ha causat l'atac gihadista a la ciutat.

A Facebook, el vídeo s'ha fet viral (més de sis milions de visualitzacions) i ha provocat que el protagonista anés al mateix lloc el dia següent amb un cartell diferent i que més tard va explicar en el seu compte personal.

"Vull agrair a tots que m'hagin donat una abraçada. He fet això per donar un missatge al món. Sóc musulmà, però això no em fa ser terroristes. No he matat ningú. Mai he matat a ningú. Ho sento molt pels familiars de les víctimes. Vull dir-los que musulmà no vol dir terrorista. Un terrorista és un terrorista, algú disposat a matar un altre ésser humà per res. Un musulmà clatell faria això. La nostra religió ho prohibeix ".