Compartir

Un dels registres, portats a terme en Laeken, un barri residencial al nord-oest de Brussel·les, està r elacionado directament amb la investigació dels atemptats , mentre que els altres estan tenint lloc a Brussel·les centre , a Jette, Uccle i Molenbeek en habitatges d'amics i familiars d'un dels suïcides, Bilal Hafdi.

GIHADISTES EUROPEUS SOSPITOSOS

D'altra banda, mentre que les operacions de seguretat contra terroristes de l'ISIS continuen a França i Bèlgica, principalment, el primer ministre belga, Charles Michel, ha proposat avui al Parlament, com "mesura preventiva " per combatre la radicalització i "garantir la seguretat pública" , que els jihadistes que tornin al país vagin "directament a la presó" .

Michel va presentar una bateria de mesures "excepcionals i temporals" < / em>, després dels atemptats de París, executats "per cèl·lules franc-belgues" , va dir el primer ministre, amb modificacions de la legislació vigent i un fons extraordinari de 400 milions d'euros destinat a la seguretat i la prevenció del terrorisme.

"El risc que tenim davant nostre és l'enfonsament del projecte europeu si no assumim bé les nostres responsabilitats" , va dir Michel en un discurs bilingüe a la Chambre , en francès i flamenc, aplaudit durant diversos minuts pels parlamentaris, en què va cridar a "la unitat contra els enemics de la llibertat" .

El primer ministre va anunciar un total de catorze propostes emmarcades en una esmena al pressupost de 2016, que presentarà formalment la setmana que ve, per complementar els 200 milions destinats a aquest fi en 2015, 40 milions previstos per a la seguretat de l'Estat i 100 milions per a Defensa.

També planteja una modificació de la Constitució per ampliar la detenció preventiva de 24 a 72 hores o la possibilitat d'efectuar registres les 24 hores en cas d'infraccions terroristes, el que posaria fi a l'excepció entre les 21:00 i les 05:00 hores, prevista actualment.

Michel proposa reforçar els controls policials a les fronteres , el desplegament de 520 militars per reforçar la seguretat i la revisió del codi d'instrucció criminal, amb noves tecnologies i mètodes d'investigació, o que les persones fitxades pels serveis d'anàlisi puguin portar un braçalet electrònic.