domingo, 27 septiembre 2020 19:41

Valls: "Els terroristes poden fer servir armes químiques o bacteriològiques"

"Actualment no cal excloure res. Ho dic amb totes les precaucions que s'imposen, però ho sabem i ho tenim en compte: pot haver-hi risc d'armes químiques i bacteriològiques" , va dir el cap del Govern francès davant l'Assemblea Nacional.

Valls es va dirigir als diputats perquè validin la prolongació de l'estat d'emergència a França durant tres mesos, una proposició que després haurà de ser ratificada pel Senat.

"Estem en guerra. No en una guerra a la qual la història ens ha acostumat tràgicament. Una nova guerra, exterior i interior, en la que el terror és el primer objectiu i el primer arma ", ha afegit el primer ministre, que va enumerar els atemptats que ha patit França en l'últim any. Des de l'atac a la revista 'Charlie Hebdo' i un supermercat jueu al gener, on hi va haver 17 víctimes mortals, als de divendres passat a París, on van morir 129 persones, i altres temptatives terroristes com l'acció a l'agost contra un tren Thalys que viatjava d'Amsterdam a París.

"És una guerra en què el front de combat es desplaça constantment i és al cor de la nostra vida quotidiana", va afegir Valls, que la va descriure com "una guerra planificada i duta a terme per un exèrcit de criminals" .

El primer ministre francès ha afegit que la "novetat és la forma d'operar -la d'atacar, de matar- que evoluciona sense parar ", va dir.

" La macabra imaginació dels que donen les ordres no té límits: fusell d'assalt, decapitació, bombes humanes, armes blanques … o tot alhora, perpetrats per individus, comandaments particularment organitzats ", va declarar Valls.

El primer ministre també s'ha pronunciat sobre mesures concretes a través de Twitter: "Davant l'amenaça, nosaltres demanem un estat d'emergència més eficaç: arrestos domiciliaris, recerques i el tancament de mesquita s radicals ". També ha demanat "un control sistemàtic en les fronteres de la Unió Europea per als beneficiaris de la lliure circulació" i ha advertit que, "si no es fa, la supervivència de Schengen està en joc"