miércoles, 30 septiembre 2020 8:12

Acaba l'operació antiterrorista a Saint Denis amb almenys dos terroristes morts i set detinguts

El portaveu no va oferir detalls sobre aquesta batuda, que va començar a les 04.20 hora local (03.20 GMT), i es va remetre a una propera declaració del ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve.

De Foll va realitzar l'anunci després del final del Consell de Ministres ordinari que va mantenir l'Executiu, presidit pel president francès, François Hollande.

La de Sant Denis ha estat " una operació determinant i ha pogut fer-se a la nit gràcies a que està en vigor l'estat d'emergència ", va assenyalar Li Foll.

El portaveu ha informat que Hollande va parlar de " la situació de guerra " i de l'operació policial "que es va desenvolupar aquesta nit", així com de la necessitat de garantir "la protecció dels francesos".

DOS TERRORISTES MORTS

Almenys dos terroristes han mort en l'operació, segons els mitjans francesos, i set persones han estat detingudes per les unitats d'elit de les forces de seguretat franceses, en una operació dirigida contra el belga Abdelhamid Abaaoud, considerat el cervell dels atemptats de París de divendres passat.

La Fiscalia de París, responsable de la investigació dels atemptats que van causar la mort d' menys 129 persones a la capital francesa ia Saint Denis, va confirmar la mort d'una dona que es va suïcidar activant el seu cinturó d'explosius quan els agents van llançar l'assalt a l'apartament en què es trobava.

Un altre dels terroristes hauria estat abatut per un franctirador de la policia.

Els agents van iniciar l'operació a les 04.20 hores de la matinada (03.20 GMT), cuand o un ampli desplegament policial ha acordonat el barri més cèntric d'aquesta localitat, adjacent a la capital francesa i situat a prop de l'Estadi de França, un dels sis escenaris dels atemptats del passat viernes.El portaveu no va oferir detalls sobre aquesta batuda, que va començar a les 04.20 hora local (03.20 GMT), i es va remetre a una propera declaració del ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve.