Compartir

La Fiscalia de Vaig parir s ha confirmat avui que una dona es va suïcidar fent esclatar el seu cinturó d'explosius i cinc persones han estat detingudes a Saint-Denis , tres d'elles dins d'un apartament assaltat per la policia en una operació encara oberta en relació amb els atemptats de París de divendres passat.

En un comunicat, la Fiscalia, responsable de la investigació, ha indicat que la dona estava en l'habitatge objecte de l'operació i que "< em> va activar el seu cinturó d'explosius en l'inici de l'assalt "de les forces d'elit franceses.

Els policies del RAID (cos d'intervenció) van aconseguir treure del pis a tres de seus ocupants , que estan detinguts, encara que de moment no s'ha establert la seva identitat, ha afegit.

En les últimes hores s'havia especulat sobre la presència en aquest habitatge del belga Abdelhamid Abaaoud, considerat el cervell dels atemptats que divendres passat van costar la vida a almenys 129 persones a París i costat de l'Estadi de França de Saint Denis.

La Fiscalia, que no ha confirmat aquest extrem, ha assenyalat que dues persones , un home i una dona, relacionades amb l'apartament en el qual estaven proveïts els sospitosos, estan sota arrest.

ENCARA HI HA UN TERRORISTA A L'APARTAMENT

Segons diversos mitjans, almenys una persona roman encara atrinxerada a l'apartament , situat al número 8 del carrer del Corbillon, al cèntric barri de la basílica de Saint Denis, a prop de l'Estadi de França, un dels sis escenaris dels atacs jihadistes de divendres passat.

La televisió "BFMTV" va assegurar, citant fonts de la investigació, que un segon presumpte terrorista hauria mort en l'assalt, abatut per un franctirador de la policia francesa.

El Ministeri Públic va afegir, a més, que han quedat en llibertat els familiars de dos dels suïcides de divendres passat, Ismail Mostefai i Sami Amimour, que havien estat arrestats per ser interrogats.