jueves, 1 octubre 2020 21:58

El Palau de la Música catalana inaugura una exposició històrica

El Palau de la Música Catalana acull l'exposició "Lluís Millet i Pagès. Una vida i a els Seus anhels" .Es podrà visitar al foyer del Palau fins al 14 de febrièr del ve.

La mostra l'ha organitzat el centre de documentació de l'Orfeó català i està dedicada al nou llegat documental que procedeix del fundador de la institució Lluís Millet i Pagès i també del seu fill Lluís M.Millet.

El llegat va ser concedit pels hereus M.Dolors Millet i Lluís Millet.

L'ingrés d'aquest fons suposa una peça clau per completar i complementar la resta de documents que ja custodia el Centre de Documentació de l'Orfeó català ..

La mostra té un valor històric i emotiu inestimable i permet descobrir les trajectòries vitals i professionals d'aquests dos grans mestres i directors.

La documentació acadèmica, la correspondència, els apunts personals, les partitures autògrafes dels dos mestres, les fotografies relacionades amb l'àmbit professional i els projectes que tenien entre les seves mans.

< strong> La part dedicada a Lluís Millet i Pagès permet resseguir seus inicis musicals i el seu treball com a professor fins a la creació de l'Orfeó català.

Tot això, en paral·lel a la seva tasca com a compositor, la seva relació amb personalitats de la música, l'art, la literatura i altres àmbits.

La presentació finalitza amb sengles vitrines dedicades a Lluís M . Millet i Millet, fill del fundador.La exposició dóna a conèixer documentació relacionada amb la seva tasca com a professor, partitures de la seva obra compositiva i una selecció de fotografies de la seva trajectòria professional al capdavant de l'Orfeó català, que dirigir durant més de 30 any s.