sábado, 19 septiembre 2020 21:13

La policia francesa, a la caça dels terroristes

Les forces de l'ordre franceses van dur a terme 128 registres de domicilis la passada nit a operacions d'investigació llançades després dels atemptats de divendres a París, ha anunciat avui el ministre francès d'Interior, Bernard Cazeneuve.

En una entrevista a l'emissora de ràdio "France Info", Cazeneuve va donar aquestes xifres i ha recordat que era la segona nit consecutiva en què policies i gendarmes duien a terme aquest tipus d'accions, que no tenen relació directa amb les indagacions dels atacs jihadistes a la capital.

A la nit de diumenge a dilluns van ser detingudes 23 persones en diferents batudes i es van aprehendre 31 armes, entre elles diversos kalàixnikov i fins i tot un llançagranades , en els 168 registres domiciliaris que es van dur a terme.

Cazeneuve ha subratllat que " la investigació avança ràpidament ", però no va donar detalls concrets, encara que va assenyalar que" ha un cert nombre dels implicats en la preparació, en la comissió d'aquest atemptat, han estat identificats ".

Davant les crítiques de fallades en la seguretat, va repetir la idea que " aquest atemptat va ser planificat i concebut des de Síria i Bèlgica " i un bon nombre dels implicats no estaven fitxats per els serveis secrets a França.

" Molts eren francesos residents a Bèlgica des de feia molt temps" que s'havien integrat en "grups radicalitzats, islamistes ", ha afegit.

Després de recordar que " aquest estiu desbaratamos 06:00 atemptats ", el titular d'Interior ha assenyalat que en total s'han mobilitzat " 115.000 policies, gendarmes i militars " als quals s'afegiran efectius suplementaris que posarà el Ministeri de Defensa.

" La mobilització de les forces de seguretat i dels militars és fòrum ", va assegurar.