lunes, 28 septiembre 2020 14:48

Atemptat de París: Dos dels terroristes de París vivien a Bèlgica, on hi ha set detinguts

Després de les operacions d'identificació i intercanvi d'informació entre les autoritats franceses i belgues s'ha determinat que aquests dos francesos, que residien a Brussel·les i en la comuna de Brussel·les de Molenbeek, estan entre els terroristes que van morir en els atemptats , d'acord amb les autoritats belgues.

La Fiscalia federal també va confirmar que s'han trobat dos cotxes amb matrícules belgues a París, un prop de la sala de concerts Bataclan, on van morir 89 persones, i un altre als voltants del cementiri de Père Lachaise. Aquests vehicles f ueron llogats a principis de setmana a la regió de Brussel·les, ha indicat la Fiscalia.

Una persona que havia llogat un dels automòbils va ser objecte d'un control en Cambrai, nord-est de França, el dissabte a les 09.10 hora local a l'autovia A2 en direcció a Bèlgica. El cotxe va ser trobat després en la comuna de Brussel·les de Molenbeek-Saint Jean el dissabte a la tarda.

De totes maneres, hi ha un altre sospitós en parador desconegut i Bèlgica ha emès una ordre de detenció internacional contra ell, que és, alhora, un dels tres germans que estarien involucrats en els atemptats terroristes de París, ha indicat avui la Fiscalia federal a l'Agència Belga. La Fiscalia federal belga ha confirmat que un dels germans ha mort, un altre està detingut a l'espera de ser interrogat , mentre que el tercer està en parador desconegut. En total, l'operació antiterrorista iniciada a Brussel·les el dissabte, "ha donat com a resultat la detenció de set persones" fins ara, ha assenyalat la Fiscalia. < / p>

El procés de verificació encara està en marxa pel que fa a la seva presumpta implicació en els atemptats, va emfatitzar. Alguns dels detinguts podrien ser traslladats en les pròximes hores al jutjat d'instrucció, va explicar la Fiscalia. A Brussel·les han viatjat dos investigadors francesos per col·laborar en la investigació que es produeix a Bèlgica, i s i ha decidit crear un grup de recerca comú.

UN ATEMPTAT PREPARAT A L'EXTERIOR DE FRANÇA

I des de França, i l ministre francès de l'Interior, Bernard Cazeneuve. ha dit que l us atemptats de divendres a París van ser preparats a l'exterior i "mobilitzar a un equip d'actors a Bèlgica, que es van beneficiar de complicitats a França". < / em>

En una roda de premsa, Cazeneuve va assegurar que el Govern francès està "determinat" a que totes les xarxes terroristes transfrontereres siguin desmantellades.