Compartir

La història de Louis, el 'nen-miracle' de la sala Bataclan que, amb tan sol cinc anys va sortir il·lès de l'atac kamikaze, és una de les notes més emotives i esperançadores que es poden triar del major atemptat de la història moderna a França. El compte el diari 'El Mercurio' de Xile, la pàtria de l'àvia i, en part, de la mare del nen.

I és que Louis va poder amagar-se dels terroristes i sobreviure il·lès. Encara no se sap molt bé com. O qui el va ajudar, si és que algú va poder reparar en la seva presència. La seva mare i la seva àvia -neboda d'un diplomàtic xilè destacat al país galop, van morir.

Pel que sembla, l'àvia Patricia, bibliotecària a punt de jubilar-se que residia a França des de feia 42 anys, va voler passar una nit atípica al costat de part dels seus. Els seus progenitors van fugir allà de la dictadura de Pinochet. A França va arrelar i va tenir família. Va morir amb la seva filla, Elsa Delplace, relacions públiques franco-xilena de 35 anys. A les dues els agradava assistir a concerts de rock. I el divendres 13 de novembre tenien un immillorable pla: veure en viu a la banda nord-americana Eagles of Death Meta l. Aquell concert va segellar el seu destí i marcarà per sempre la vida de Louis, fill i nét alhora.

La germana de l'àvia de Louis, María Eliana Sant Martí, resident a Xile, va ser qui va explicar la història al Mercuri. Es va assabentar de la punyent història i el tràgic final de la seva germana i la seva neboda quan el va cridar el seu cunyat des de França. Li va dir que ambdues no havien sobreviscut a l'atac. El seu nét, miraculosament, si. "El petit, segons ens van explicar, en escoltar els trets, es va amagar al teatre i després va escapar. Va ser trobat al carrer per una dona. Està fora de perill, il·lès, però ja sense la seva mare ni la seva àvia ", va dir Maria Eliana Sant Martí.

Es dóna la circumstància que Patricia Sant Martí era neboda de l'actual ambaixador de Xile a Mèxic, l'exsenador socialista Ricardo Núñez. Aquest viatjarà amb la seva família per ajudar en els tràmits a París.