sábado, 19 septiembre 2020 21:44

Un dels terroristes de París va creuar Sèrbia com a refugiat, segons un mitjà d'aquell país

L'agència va afegir que el Ministeri d'Interior ha confirmat que les dades d'aquesta persona, que el diari serbi Blic assegura es deia Ahmed Almuhamed , coincideixen amb els del refugiat que va entrar a Grècia el 3 de octubre i el passaport va ser trobat a París després dels atacs.

La informació de Tanjug només afegeix que es tracta d'una persona sobre la qual pesava una ordre de recerca i captura de la Interpol i que el Ministeri de l'Interior serbi està coordinant la investigació amb les forces de seguretat de França.

El diari serbi Blic ha publicat avui que un dels terroristes de l'atac de París va recórrer tota la ruta dels Balcans, per la qual han passat desenes de milers de refugiats, usant un passaport sirià sota el nom d'Ahmed Almuhamed. El diari va publicar també la fotografia del passaport del sospitós i va indicar que tenia 25 anys i va entrar el Grècia per l'illa de Leros.

Les autoritats gregues van confirmar ahir de que el passaport sirià trobat en un dels llocs dels atemptats comesos el divendres a París va ser registrat el passat 3 d'octubre a Leros.

Blic assegura que Almuhamed passar a la frontera sèrbia una revisió que va confirmar que no estava armat i que, encara que havia demanat formalment asil a Sèrbia, aviat va prosseguir el seu camí cap a Croàcia.

L'emissora croata RTL va assegurar ahir a la nit que aquesta persona va ser registrat a l'octubre al camp croata d'acollida de refugiats de Opatovac, prop de la frontera sèrbia, i que després va continuar cap a Hongria i Àustria .

No obstant això, el Ministeri de l'Interior d'Àustria va assegurar a Efe que n o hi ha actualment cap indici que algú amb aquest passaport hagi passat per Àustria a les últimes setmanes. "Aquestes informacions són només especulacions i suposicions", va assenyalar el portaveu del Ministeri, Karl-Heinz Grundböck.