miércoles, 30 septiembre 2020 6:58

Atemptat de París: Els terroristes van invocar Síria i l'Iraq i van actuar en tres equips coordinats

En una compareixença davant la premsa per donar compte de les primeres investigacions, Molins ha explicat que "molt possiblement" els atemptats de ahir a la nit van ser obra de "tres equips de terroristes que estaven molt coordinats ". Segons el balanç, que és "desgraciadament provisional" , hi ha 129 persones mortes i 352 ferides, de les quals "almenys 99" en estat crític , ha indicat.

Un total de set terroristes van morir en aquestes accions, tres d'ells en els voltants de l'estadi de França on es jugava el partit amistós França-Alemanya a fer explotar les armilles d'explosius que portaven . Allí va morir una altra persona a causa de l'ona expansiva.

Altres 3 terroristes van irrompre en ple concert al Bataclan amb armes de guerra i van disparar diverses ràfegues contra el públic. Un total de 89 persones van morir en aquesta sala, i moltes altres van resultar ferides.

Alguns dels assistents al concert -segons el fiscal- van escoltar els terroristes fer al·lusions a l'Iraq i Síria, els dos països en què l'Estat Islàmic (EI) controla parts del seu territori, que són objecte de bombardejos pels caces francesos.

Les forces de l'ordre van llançar un assalt per posar fi a la matança i van arribar a un dels tres atacants , el armilla d'explosius va ser detonat, igual que van fer els altres dos.

El setè suïcida va fer saltar el dispositiu d'explosius que portava adossat al cos, idèntic al dels anteriors, en el tiroteig al bulevard Voltaire, on es troba el Bataclan.

Segons el relat donat per Molins, abans que es produís l'atac a la sala d'espectacles, haver tirotejos en altres tres llocs, també a l'est de París i no lluny de la plaça de la República, en tots els casos en zones de bars.

I n carrer Alibert van resultar mortes 15 persones i 10 més ferides d'extrema gravetat; al carrer Charonne, 19 morts i nou ferits molt greus, i al carrer Bichat, al costat del bar "À la bonne bière", cinc morts i vuit ferits d'extrema gravetat.

UN DELINQÜENT COMÚ FRANCXÉS, IDENTIFICAT COM UN DELS TERRORISTES

D'altra banda, M; Olins va assegurar que un delinqüent comú francès de 29 anys va ser identificat com un dels terroristes autors de l'assalt a la sala de concerts Bataclan, on es van produir 89 dels 129 morts en els atemptats que ahir a la nit van sacsejar la capital francesa.

El terrorista va poder ser identificat gràcies a les empremtes dactilars extretes d'un dels seus dits seccionats, va dir Molins, que ha afegit que la policia ja li havia obert una fitxa S (considerat sospitós) per radicalisme en 2010.

Aquest home, originari de la localitat de Courcouronnes, a uns 35 quilòmetres al sud de París, havia estat c ondenado fins en vuit ocasions per delictes comuns , però malgrat això mai havia arribat a passar per la presó, va explicar.

A més, el fiscal va assenyalar que al costat del Estadi de França, on van tenir lloc tres explosions -de les quals dues probablement van ser produïdes per altres tants terroristes suïcides-, les forces de seguretat van trobar un passaport sirià, de un jove nascut el 1990 .Molins va especificar que aquest últim individu no estava fitxat pels serveis d'intel·ligència francesos.