miércoles, 23 septiembre 2020 11:51

Atemptats a París: Hollande ordena el tancament de fronteres

El president de França, François Hollande, ha anunciat que el Consell de Ministres va aprovar l'estat d'urgència en tot el territori francès i e l tancament de les fronteres del país davant els "atemptats terroristes sense precedents" que pateix París.

En una declaració televisada, Hollande ha dit que ja hi ha "desenes de morts" i un gran nombre de ferits pels atacs terroristes "en curs", per al que demanat la intervenció de reforços militars per detenir-los.

A més, ha explicat que "aquesta en curs una operació d'assalt o de les forces de seguretat", en aparent al·lusió a la presa d'ostatges a la sala de concerts Bataclan, al districte 11 de París, que ha estat escenari d'un altre dels tirotejos.

"És un horror. Es tracta d'uns atacs terroristes sense precedents que estan en curs", ha assenyalat Hollande, a la vora de les llàgrimes i profundament emocionat.

Segons el president francès, s'ha "mobilitzat totes les forces possibles per neutralitzar els terroristes i assegurar tots els barris" i ha "demanat reforços militars que estan a París perquè no hi hagi més atacs ".

Un Consell de Ministres extraordinari va aprovar, va anunciar Hollande, l'estat d'urgència en tot el territori francès, amb el que es tancaran certs llocs i la circulació es restringirà.

Segons els mitjans francesos, aquest estat no es decretava des dels disturbis a la perifèria parisenca, ara fa una dècada.

A més, el president també ha demanat que es tanquin les fronteres per evitar la fugida dels autors dels crims