Compartir

El president del Govern Mariano Rajoy ha comparegut davant els mitjans aquest dimecres per anunciar el recurs d'inconstitucionalitat contra la declaració del Parlament Rajoy i la suspensió de la mateixa, demanant una rectificació “a les persones que ho van fer possible”. El president va ser molt clar i va parlar de 'impugnació': “Comparec davant vostès per informar-los que aquest matí hem acordat en Consell de Ministres la impugnació davant del TC de la resolució aprovada dilluns al Parlament de Catalunya”

Per al Govern, l a postura del Parlament és insostenible : “Ho hem fet perquè la declaració proposa una evident insubmissió a les institucions de l'Estat i vulnera l'ordre constitucional vigent “. I ho va justificar amb l'aval de la Llei i el fet d'haver aconseguit l'aval institucional del Consell d'Estat: “El que els exprés no és un judici de valor, és el criteri del màxim òrgan consultiu de l'Estat “

Pel president, ” alguns plantegen v ulnerar l'estat de dret, la sobirania del poble espanyol no es pot dividir ” amb una declaració institucional del Parlament que, segons ell, pretén retrocedir a altres temps que l'Espanya constitucional ha deixat definitivament enrere ” contempla Rajoy.

Per a Rajoy, el que passa a Catalunya és tan greu que s'està renunciant a la democràcia conculcant la Llei, amb l'objectiu clar de “renunciar a la democràcia, trencant la convivència que ens ha unit durant segles “.

Mariano Rajoy va informar que han demanat que el TC comuniqui la suspensió als càrrecs electes catalans amb l'advertiment exprés de suspensió de les seves funcions per “intentar defensar d'un país “.

” Amb aquest recurs defensem els drets de tots els espanyols, però especialment de tots els catalans “ha reblat el president del Govern.

Així les coses, l us càrrecs advertits serien la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, o si escau a la persona que resulti nomenada després de la investidura; però també als membres de la Mesa del Parlament i els del Consell de Govern de la Generalitat.

En concret, en l'escrit que el Govern va presentar aquest dilluns davant el Consell d'Estat per al seu informe preceptiu ja demanava que el TC notifiqui a aquestes persones concretes -es les cita per nom, cognom i càrrec-, que aquesta notificació es faci “amb l'advertiment exprés de suspensió de les seves funcions” -el que d'incomplir-donaria lloc a accions penals -.